Please support Ave Maria Radio's online only drive!
show/hide

Ave Maria Radio's Online Only Membership Drive

Ave Maria Radio is conducting an online only membership drive this month aimed at raising much-needed funds and increasing its membership numbers. The goal is to get at least 250 new people to pledge their support and join a growing army of members who are making Ave Maria Radio a national powerhouse for the proclamation of the Gospel and the teachings of the Catholic Church. By becoming a new member, you can be a part of this spirited movement of faith that broadcasts the salvation of Christ to people around the globe each and every day.

If everyone visiting this website made a tax-deductible donation right now – and there are hundreds of thousands of you – Ave Maria Radio would certainly meet its financial goals for the year in just 29 days! Think about it – the more you’re able to give, the nearer Ave Maria Radio gets to achieving its goals.

So do it now. Let’s put more people on the pathway to heaven. Become a new member today! Just click the donate button and make a difference! Stay tuned to this page to see our progress as the Ave Maria Radio online-only membership drive continues.

Please use the form below to contribute to Ave Maria Radio’s February Online Membership Drive.

NOTE: The form on this page is located on a secure site. If you wish to make a monthly recurring donation below, please insert only the monthly payment amount and not the total annual pledge amount into the Donation Amount field below. Also, please indicate if your pledge is for one year only in the Additional Information field. Your donations to Ave Maria Radio are fully tax deductible. You will receive an annual statement in January of each year for your donations.

If you have any problems with or questions about this form, or if you need to make a change to your existing recurring credit card donation, please contact Tony Gerring, Director of Advancement Services, at 734-930-4528 or email him at: [email protected].

 

April 1, 2013

amcg-the-guild-bearTake this quiz to test your knowledge of Ave Maria Radio hosts and staff.
Answers are below the quiz.

1. Who was a cheerleader in high school and college?
a. Sr. Ann Shields b. Henry Root c. Teresa Tomeo d. Dr. Ray Guerendi

2. Whose program broadcast the 4,800th episode in 2012?
a. Teresa Tomeo b. Al Kresta c. Sr. Ann Shields d. Fr. John Riccardo

3. Who plays the harmonica and sings frequently throughout the year in a band?
a. Teresa Hofer b. Deacon Tom Loewe c. Sr. Sarah Burdick d. Sandra McDevitt

4. Who prayed that Henry Root would become Catholic in 1975?
a. Fr. Pat Egan b. Fr. John Riccardo c. Sandra McDevitt d. Sr. Ann Shields

5. Who once managed a chain of bookstores?
a. Coleen Kelly Mast b. Greg Popcak c. Al Kresta d. Dr. Ray Guerendi

6. Who’s father was an executive at Chrysler?
a. Sr. Ann Shields b. Fr. John Riccardo c. Lisa Popcak d. Henry Root

7. Who served as a boxing coach for the University of Michigan men’s boxing club?
a. Al Kresta b. Deacon Tom Loewe c. Fr. Pat Egan d. Greg Popcak

8. Who has worked in radio since 1957?
a. Sr. Ann Shields b. Al Kresta c. Henry Root d. Sandra McDevitt

9. Who once pumped gas and cleaned windshields at a gas station?
a. Al Kresta b. Sr. Ann Shields c. Deacon Tom Loewe d. Dr. Ray Guarendi

10. How old is Office Manager Cheryl Nael’s stapler?
a. 10 years old b. 15 years old c. 20 years old d. 25 years old

11. Which Ave Maria Radio staff member was awarded a full scholarship at the University of Michigan?
a. Deacon Tom Loewe b. Steve Clark c. Gene Leger d. Mike Jones

12. Who once worked as a night club musician?
a. Peter Herbeck b. Dr. Ray Guarendi c. Sandra McDevitt d. Coleen Kelly Mast

(Click Continue Reading for the Answers)

 Answers:

1. Who was a cheerleader in high school and college?
Answer: c. Teresa Tomeo was a cheerleader in high school and for a hockey team in college.

2. Whose program broadcast the 4,8000th episode in 2012?
Answer: c. Sr. Ann Shields broadcast her 4,800th episode of Food for the Journey in 2012.

3. Who plays the harmonica and sings frequently throughout the year in a band?
Answer: b.Deacon Tom Loewe has played the harmonica and sung for years with various bands in the Detroit and Ann Arbor areas.

4. Who prayed that Henry Root would become Catholic in 1975?
Answer: d. Sr. Ann Shields prayed for Henry Root to become Catholic in Steubenville, Ohio in 1975.

5. Who once managed a chain of bookstores?
Answer: c. Al Kresta managed a chain of three Christian bookstores in the Detroit area before moving into Christian radio and eventually returning to the Catholic Church.

6. Who’s father was an executive at Chrysler?
Answer: b. Fr. John Riccardo’s father, John J. Ricarrdo, served as the Chairman and CEO of Chrysler Corp. for many years.

7. Who served as a boxing coach for the University of Michigan men’s boxing club?
Answer: c. Fr. Pat Egan served as the coach for the University of Michigan Men’s Boxing Club. He began boxing in his Jesuit high school in London, England.

8. Who has worked in radio since 1957?
Answer: c. Henry Root has been in radio since he was sixteen years old in 1957, when he began working at a station in Sandusky, Ohio, broadcasting big band music from the Cedar Point amusement park.

9. Who once pumped gas and cleaned windshields at a gas station?
Answer: b. Sr. Ann Shields worked at her father’s gas station in Pennsylvania in her younger years.

10. How old is Office Manager Cheryl Nael’s stapler?
Answer: d. Cheryl’s stapler is 25 years old and still going strong.

11. Which Ave Maria Radio staff member was awarded a full scholarship at the University of Michigan?
Answer: c. Gene Leger attended the University of Michigan after receiving the Chick Evans Caddie Scholarship.

12. Who once worked as a night club musician?
Answer: b. In his younger days, Dr. Ray Guarendi played the organ professionally in night clubs for eight years while working his way through college.

Scoring:
11-12 correct = quiz master
9-10 correct = quiz abbott
7-8 correct = quiz novice
Less than 6 = quiz postulant (better get to work)

Leave a Reply